29 Nisan 2015

[Shameless Post Season 5.]

shameless. the ömür törpüm, pazartesi çilem, pazartesi keyfim, canım ciğerim. çok seviyorum bu diziyi. her bölümde ayrı bir entrika, ayrı bir olay, ayrı bir dram, ayrı bir performans. dizideki herkes en küçüğünden en büyüğüne öyle başarılı ki, insanın kalbi kırılıyor. şu diziye allahını seven bir ödül versin ya!

efenim fiona cephesi: direniyoruz. fiona mutluluğa kavuşamayışında yepyeni bir sezonu daha geride bıraktı. mike'la ayrıldığı sahneden, gus'a açıldığı sahneye, debs'le sohbetlerinden, v'ye dert ortağı olmasında, patronuna destek çıkmasından, ian'a sımsıkı sarılmasına bu sezon yine devleşti emmy rossum. canım benim. artık sen de mutlu ol ne olur.

bir an yeni ablamız sammy öldü sansam da galiba ondan kurtuluş bu kadar kolay değilmiş. anam kadın ian'ı ihbar etti filan, vay anasını diyorum. yine de hakkını vermek lazım, kadın çok komik, kadın çok harbi. insan ayıplayamıyor, çünkü zaten en nihayetinde frank'in kızı.

ian, canım ian, neler çektin be ian? monica'yla takıldığın bölümde "coming to senses" anların görülmeye değerdi. bir an havuzda öldüğünü sansam da çok şükür yine kazasız belasız atlattık bu sezonu. ama ne yalan söyleyeyim, bu sezonda sen de devleşsen de mickey de alkış hakediyor. diren be mickey. kapıya geldiğinde benden ayrılıyorsun değil mi deyişin beni çok üzdü bilesin. senin bu mutluluk/mutsuzluk sorunun ne şekilde çözülecek merak içinde bekliyoruz.

v ve kev, sizin hakkınızda uzun uzun yazmayacağım. ama şunu söylemek lazım, ulen siz bu dizideki ideal çiftimizsiniz, pull your shit together yahu. tamam toparlandınız da, birazcık boş bir telaşeydi bence sizin üzerinizden çevrilen entrika ama yine de kabul ettik ve olayların akışına uygun olarak gördük bence. lütfen keep on keeping it together.

frank. yahu frank sen nasıl bir adamsın? tüm sezonlar ve hatta bu sezon da tüm nefretimizi üstüne çekip, bir anda nasıl bütün takdir ve tontişlik puanlarını toplayabiliyorsun aklım almıyor. bianca ve senin için yazılan bu storyline çok etkileyiciydi. bianca'nın umarsız davranışları, senin hayata bağlı tutumunla onu da yanına çekmek isteyişin ve aslında ölümün soğuk ifadesinin hep tek başına yaşanıyor olması... allahım sen bize bianca'nın hissettiklerini hissettirme. ne üzüldüm, ne üzüldüm yahu, bilemezsiniz...

shameless'ın binbir konusunu işlerken, bir de böyle derin bir konuya parmak basması nasıl bir yetenektir tanrım yazarlara bahşedilen? tebrik ediyorum ve daha nice sezonlar diliyorum hepimize. bravo shameless ekibi, herşeyinizle walking dead'den önce izlediğim dizi olarak yine bir sezonu kapattınız. ha bu arada böyle dememin sebebi de bir kıstas almak değil. sadece walking dead kadar ilgi çeken, reytingleri coşan bir dizinin yanında aslında sizin diziniz binbeşyüz kat güzellikte yardırılması ama hep under-rated kalması sorunu. bir yandan shameless klanının bu şekilde limited edition hayran kitlesinde kalmasını istiyorum, bir yandan da tüm dünya sizi sahiplensin, takdir etsin istiyorum. ben daha böyle hissededurayım, öteki sezon görüşmek üzere gallaghers, sizi çok seviyoruz.