28 Temmuz 2015

[Defiance S3E1-8.]

gelelim defiance yorumlarınaaaa! efendim bu diziyi sevmekten hiç uslanmayacağım. çünkü her sezon başlangıcında herkesi bambaşka yerlerde buluyoruz ve yepyeni bir solukla başlıyoruz sezona. bu sezon da şaşırtmadı ve ilk iki bölümde patır patır ölen baş karakterler gördük çok mesudum.

gereksiz yüklerden kurtulduğumuz yetmiyormuş gibi bir de yeni bir kötü tanıtıldı hepimize, öyle ki tarr'ları dize getirdi bu adam, buna da ayrıca bir respect points.

şimdi efenim en son bıraktığımızda diziyi, irisa new york'u filan kül etmiş, tommy'i öldürmüştü. yeni sezonda irisa eline silah almaktan hoşlanmıyor ve depresyonların doruğunda bu konuda. üteslik kendini kahraman gibi görenlere gıcık oluyor ve nolan'a da kendisini böyle yetiştirdiği için öfkeli. ama yine de eline silah alıp defiance'ı korumak isteyecek kadar, gözyaşlarına boğulduktan sonra geri dönmek isteyecek kadar da yürekli. kendisini seviyoruz. nolan ise kızını anlayan baba rollerine bir ara anlamasa da büründü, kendisiyle olan beyin zımbırtı bağlarını öğrendi ve asla ayrılamayacaklarını biliyor artık.

bu aşamada tarr'lar çirkefliklerin doruğunda arc'ın bir kısmını patlattılar, vatanhainliği yaptılar ve ezik oğulları en sonunda hayatında başarılı bir şey yapıp çocuğuna sahip çıkmayı, onurlu olmayı öğrendimimsi. gerçi deli kaynanasına inanması fikirsizliği beni benden alsa da alak iyi bir yola girdi sanki.

in the meantime, bir de omec sorunsalı baş gösterdi. votan'ların bile korktuğu bir ırk olan omec'ler bildiğin vampirler. hatta ubervamp'ler a dostlar. enteresan oldu valla.

tabii bir de berlin ve eski sevgilisi meselesi var. açıkçası çok havalı bir adammış, kabul ediyorum insan gitmek istiyor ama yine de şaşırdım. berlin'in daha kalıcı olduğunu düşünmüştüm. bakalım öteki bölümler bize neler getirecek. gerçi şunu da anlayamadım, ne ara amanda'yla berlin kızkardeşlere bağlayıp bff oldular aceba? o kısım biraz eksik kalmış, haberiniz olsun a dostlar.

ve şimdi de en kritik soru geliyor. VC tehdidi ortadan kalktığına göre şimdiki olayınız ne olacak çocuklar? yani sezonun bitmesine 4-5 bölüm kaldı, siz omec'lerle zaten savaşmaya kalksanız hiç gideriniz yok, olayınız nedir?

yazarların bu soruları derin derin düşündüğüne ve diziye ona göre bir yön verdiğine eminim ama insan yine de moffa-vari bir endişe taşıyor içinde. keep up the good work, haftaya görüşürüz darlings.