13 Nisan 2012

[Game of Thrones + The Borgias s2e1.]

bu noktada uzun süredir yapamadığım dizi yorumlarıma çılgıncasına bir dönüş yapıciim. öncelikle dün big bang izledim, hayallerimde nimoy'u görmeyi kurarak. sadece sesiyle konuk olduğunu duymuştum ama yine de istiyor insan. onun dışında sheldon her zamanki gibi süperdi, kendisi için izlediğim için yani bi yorumum yok. aaa raj'a gelince, ya bu çocuk da mutlu olsun istiyorum, duygusalım, üstüme gelmeyin diyorum sadece =)

efendim borgias: bence en heyecanlı başlayan dizi buydu. yani bir yarıştır, bir cinayettir, işkencedir herşeyi gördük. hele de lucrezia'nın (aman spartacus'teki lucretia'nın kulakları çınlasın) kaş göz devirip yeni evlilik hakkında yorumları filan baya iyiydi. ayrıca da kendisini pek bi olgunlaşmış gördüm, annelik yakışmış. peki o farnese'ye ne demeli? aman allah ne entrikaymışsın yahu sen? resmen kıza göz koydun, kıskançlıktan onunla işi pişirdin pes. zaten papa cenaplarının dangır dungur kadınlarla sürekli bir ilişki yatak banyo küveti muhabbeti içerisinde olması beni dehşete düşüyor. vaay nasıl oluyor diye değil de benim gözümde daha farklı bir yeri var galiba. bi de o adamdan beklemiyordum demek ki o performansı. aaaa bu noktada cesare'ciğim için şu yorumu yapıciim: özlemişim ben seni yahu! her taşın altından çıkan, mükemmel sesiyle etrafını kontrol altında tutan bünyen, once upon a time ile sıkıntılanan bünyeme iyi geldi valla. bi de şu fransız kralının konuşmasına hastayım. oh iyi oldu o napolili sümüklüye! zaten sesine de gıcıktım onun. şimdi efendim bir de hakkını yememek lazım, cesare'nin sağ kolu var. yani adamın adını şimdi hatırlayamadım ama o nasıl bir insandır? zaten sadakatini ispat etti -gerçi ondan birşey çıkacak gibi bir beklenti içerisine girdim nedense- ama bu kadarı fazla. anam sen herşeyi bu kadar ince nasıl düşünüyorsun? o genç rahibimsi çocuğu öldürdün, korodaki çocuk ya neyse. orasının çekimleri harikaydı. sonra cesare'ciğimi kavgadan çıkardın. valla kaş göz bakış ben seni pek bir tuttum. bu kadar oynak dengeli bir dizide bir sağlam kaya olarak seni seçtim. bakalım sforzalar filan nasıl papalığın önünde diz çökücek, cesareyle lucrezia napıcak ne zaman yapıcak, lucrezia ne zaman bi daha evlenicek ve bilimum sorularla doluyum. haydi hayırlısı. aaa bi dakka şimdi bölüm özetine bakmak isterken öteki bölümün adını gördüm: paolo. bu lucrezia'nınkinin adı değil miydi yahu? dur bakalım ona ne oldu, neler yapıcak, çok minnoş sevdiğim bir karakterdi, geçen sezonda öldüyse de hatırlayamadığımdan haydi hayırlısı diyorum tekrardan.

game of thrones: valla o kadar da ahım şahım şeyler olmadı afedersin. beklediğime değmedi desem yeridir. tamam ilk part'ta dizimag kafayı yedi (bu apayrı bir dert. kendiliğinden öteki bölüme geçiyor, sonra yüklüyorsun aynı şeyi bir daha yapıyor. ağız tadıyla izleyemedim, başka siteye geçtim. üzgünüm dizimag. bana bunlarla gelme.) ve o kısmın 10 dksını izleyemedim. ama devamı tam bir eziklikler gösterisiydi. yani tamam anlıyoruz savaşı kurmanız lazım filan bla bla ama çok bayıktı ya. hele o stark'ın gerizekalı beyinsiz mal büyük kızını gördüm ya iyice tepeme çıktı sinirlerim! jeoffrey (adını yanlış yazdıysam da oh iyi olmuş) senden nefret ediyorum. nefret! NEFRET! aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! o kılıçlardan örme tahtındaki her kılıcın kıçına kaçmasını bekliyorum. başka birşey diyemiyciim. şimdi burdan sevdiğim bi karaktere geçeyim. tyrion. ya bu adam olmasa çekilmez hayat. kraliçeyle muhabbetleri filan da çok iyiydi pek güldüm. çok zeki tabi bi yandan, o bağlamda keyifle entrikalarını izliyoruz. aaa bir de sibel kekilli'ye iki çift lafım var: kızım ben senin kadar ballı bir insan görmedim. daha başka şekilde söyleyecektim bu cümleyi ama hadi daha seni görmedim sakin adımlar atmaya karar kıldım. tüm dünyada tüm oyuncular bitti de sen girdin ya şu diziye inanamıyorum yani. gerçekten. anbilivibil.senin karakterinin altından birşeyler çıkıcak da yani nedir bu. resmen jeneriğe girmiş kadın başkası olsa da gurur duymazdım kimse kusura bakmasın. efendim esas geleyim muhabbetin aslına: daenerys targaryen. valla ben bu kızı destekliyorum kime kusura bakmasın. bu kız tahta çıksın. starkmış bilmemneymiş hiiiç gözümde değil! kız ilk sezonun başında olduğu insandan sezon sonunda bambaşka birine dönüştü. resmen genç bir çocuktan, kızdan, bir kadına dönüşüne tanık olmak muhteşemdi. neden peki? aşk. aşk aşk aşk aşk. herkeslere haykırmak istiyorum. bu kadar çok adamın askerin olduğu hikayeye de bu olay çok yakıştı, bu olay olmasa bayık birşey olup çıkardı. neyse efendim, 2. bölümü izleyince yorumlara devam.