02 Kasım 2013

[American Horror Story Coven E3-4.]

eğer bu dizi diziyse, diğer izlediğimiz haftalık programlar nedir? her bölümüyle ayrıca hayran bırakan bir dizi bu. harika. tek kelimeyle harika.

üçüncü bölümde fiona'nın supreme olmak için önceki supreme'i soğuk kanlı bir şekilde öldürdüğünü gördüğüm an, coven başlığının bahane, güç konseptinin şahane olduğunu gösterdi dizi bize. insan, cadı, vodoo rahibesi, hiç farkı yok. hepimiz gücün etrafında dönen minik pervaneleriz. kimler gidip o ışıkta kendini yakmayı göze alacak ve en sonunda mumun kendisi olacak, işte esas mesele bu. dizi bu durumu öyle güzel söylemiş ki, fiona'nın kendisinden sonraki supreme olduğunu düşündüğü madison'a öldür beni derkenki yüz ifadesinde, çırağını güce iten bir usta gördük. madison'ın duraksamasıyla birlikte onu öldüren fiona, yeniden mutlak gücünü ilan etmişti etmesine amma meğersem next supreme madison değilmiş. dur bakalım, daha neler olacak? işte bir dizide en sevdiğim şey bu. bir sonraki bölümü beklemek ayrı birşey. ama bir sonraki bölümü delicesine merak etmek. işte bunu her dizi sağlayamıyor malesef. bunu başaranları da başımızın üstüne tutmak bir borç adeta. unicorn'a sahip çıkmak gibi.

meanwhile, kyle cephesinde zoe sıçtı, sıvıyor. annesine filan götürdü kyle'ı. aslında iyi bir fikir gibi görünse de, ölmüş çocuğu kadına götürmek ne kadar mantıklı bir fikir? dünyaya nasıl açıklayacaksınız mesela? daha da kötüsü, annesi manyak çıktı manyak! diren kyle. annen sapıkmış yahu. zoe bir domino taşına dokundun, poponla köy yıktın yeminlen. hadi buyrun, kadını da öldürdü kyle. elin boş kıçın yaş kaldın. merak ediyorum ne olacağını ama merak da etmiyorum yani. neyse. teenage love sahneleri homeland gibi olacağına en azından böyle olsun. razıyız.

queenie. bacım sen naaapıyorsuuuuuun? dizinin yaratıcısının nip/tuck'ın yaratıcısı olduğu bir kere daha tarafımıza hatırlatıldı. minotaur ve queenie. beni benden aldınız. baygınlıklar geçirdim lan. neyse queenie ölmedi ve en azından delphine ile aranız düzeldi de, o hikayeyi de topladınız.

angela bassett. ödümü patlatıyorsun! yılanı kestiğin sahne kanımı dondurdu. gözlerimi filan kapadım. ayinlerin dehşetli. her kim görsel işler sorumluluğunu aldıysa puanlarım onyüzbinmilyon. witchcraft'tan daha dark, witchcraft'tan daha farklı, witchcraft'tan belki de daha gçlü birşeye tanıklık ediyoruz. şahsen ben hiç görmediydim dizi ve filmlerde. dehşete kapıla kapıla izliyorum. haydi hayırlısı. üstelik fiona angela'nın minataur sevgilisinin kafasını bu kadına yolladı ya, dedim çok net sıçtık a dostlar. ve cidden, kadın ölüleri uyandırıp delphine'in karşısına kızlarının zombi cesetlerini çıkardı. üstelik bununla da kalmayıp bissürü zombiyi eve yığdı. vay anasını. işte bundan sonraki bölümü heyecanla beklemeyip de ne yapacaksınız soruyorum size. dizi dediğin böyle olur. helal valla. 

son olarak lafı cordelia'ya getiriyorum. hamile kalamıyorsun diye witchcraft ritüelleri yaptın. anlıyoruz, çocuğun olsun istiyorsun ve elindeki gücün hepsini kullanıyorsun. ama cordelia, soruyorum sana, yılanların etrafta dolaştığı bir büyüden nasıl bir bebiş dünyaya getireceksin? nasıl bir sapkınlık bizi bekleyecek? aaaa o kocana da iki çift lafım var. ulan cordelia'yı aldatıyorsun. kadın o kadar uğraşırken bebeğimiz olsun mutlu olalım diye, vodoo rahibelerine yalvarırken fingirdiyorsun internetlerde tanıştığın kızlarla. kabul etmeye çalışırken, neler gördük bunu da sindiririz derken bir bakıyoruz bir de diğer kadını öldürüyorsun! bu ne lan! bu senaristler bizi nasıl bir darlama metoduyla test edecekler merak içindeyim. bu adamın olayı nedir. yahu bir de korkuyorum, adam iyi yüzlü bir zararı olmayan ve ailesi için çabalayan bir adam gibi görünüyor. psikoopat katil nedir laaaan? meraktan öleceğiz. bakalım cordelia'nın büyülerinin ritüellerinin sonucu nereye bağlanacak ve dahi kendisi kocasının ne haltlar karıştırdığını öğrendiğinde neler yapacak. 

merak içindeyim. içimden bölümlerin hiç birini izleme sonra üstüste izle diye geçiriyorum ama merakım o kadar büyük ki, bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. o yüzden, haftaya görüşmek üzere AHS coven ekibi. o zamana kadar blessed be.