11 Ekim 2016

[Peaky Blinders Post Season 3.]

efendim bu diziye sonradan başlayıp hemen yakalamayı başardım. altışar bölümlük 3 sezonda neler neler oldu anlatsam inanmazsınız. en başlarda bahisçilik ile başlayan bu küçük mafya ailesinin serüveni adeta saraylara, köşklere uzanıyor da heyecanla takip ettiriyor kendini. üstelik dizi sadece kendi karakter hikayelerinin ötesinde irlanda ve dahi milliyetçilik konularını da ele alıyor, güzel noktalarda kesişerek insanı heyecanlandırıyor.

tommy shelby insanı kendisine aşık ediyor, korkutuyor ve karşı konulmaz bir çekim kuvvetiyle etkisi altına alıyor. normal koşullarda bu çok da yakışıklı olmayan adam dünyanın en havalı adamı rolünde, arka fondaki muhteşem müzikler eşliğinde aşık olmayı kabul ettikçe eriyip gidiyorsunuz, benden söylemesi.

üstelik dizide bir de bonus var: aunty polly rolünde madame kali -helen mccrory- oynuyor! penny dreadful'un bittiği günlerde bu diziye başlamamın sebeplerinden birisi de kendisi. burada dünyanın en havalı en güçlü kadını rolünde ama bir yandan kendisinden korkmaya devam ediyorum doğrusu.

bakalım bir sonraki sezon neler getirecek bizlere, takip edelim ettirelim dostlar.