06 Haziran 2013

[Dunya Duzeni v. Hayat Akisi: Ultimate Vicdan.]

Hersey ayni anda oluyor cok ilginc bir kafa bu. tipki james cameron'un dedigi gibi. Titanic'in neden bu kadar sevildigini soyle acikliyor cameron: dunya, kocaman bir titanic'ten ibaret. Her ne kadar kaldigimiz katlar arasinda arada kilitli kapilar olmasa da maalesef bu dunyada birinci siniflarin dunyanin felaketlerinden en az zararla kurtulduunu, en buyuk zarari ucuncu sinif yolcularin aldigini biliyoruz. Ustelik tum buzdagi uyarilari birinci sinif yolcularin hakim oldugu gruba gelip, onlar unursamadan yerlerinde otururken buyuk kiyimda en cok gidisattan haberdar dahi olmayan ucuncu siniflar etkileniyor. Iste dunya duzeni boyle olmaya devam ettikce, insanlar titanic'i sevecek, cunku hayatin ta kendisini onda bulacaklar.

Daha ne kadar guzel anlatilabilir ki?

Doctor'un dedigi, dun de yazdigim gibi there's something wrong about time. Her zaman olmasini bekledigimiz seylerin ne kadar ufak oldugunu fark etmek apayri. Elbet ki takip ettigim dizilerin yayindan kaldirilmasi beni oldurmez. Ama bekledigin seylerin onem teskil etmedigi, bir konu haric herseyin vicdan azabi yarattigi su gunlerde, hayat devam ediyor. Nasil insanlar islerinden cikip parka gidiyorsa, diziler yuklenmeye, sevdigim oyuncular yerini baskalarkna birakmaya, beni aglatan o meshur film televizyonda oynamaya devam ediyor. Bense izlemekle izlememem arasinda, merakla vicdanin yolumu kestigi bir kavsakta, bagira cagira evin icinde humeyra sarkilari soyleyip kendi kendime doctor'un gittigine inanamiyorum diye fisildiyorum. Vicdanim diken ustu, yazacagim kelimeler bloga yonlendirilmis, twitter'dan uzak.

Zamanin sorunu ne peki? Doctor'un aciklamasina gore there are fixed points in time. They must happen. They must. They. Must. And if you prevent those points from happening at all, then all the time starts to happen at the same time. The time stops at a certain point but moves forward to a future. A future with dinasours, roman soldiers, flying cars and winston churchill where the clock shows the exact moment that a fixed point should've occurred. Bu halde bizim fixed point'imiz ne? Gezi olaylari -evet hukumet boyle tanimladi- nereye kadar gidecek? Hukumet geri adim atacak mi? Yoksa hukumet dusecek mi? Ya da kisin karinda yine gaz haberleri mi alacagiz? Ne olacagi bilinmez, ama bence geri adim atmadikca, o yesil alan rant sahipleri tarafindan rahat birakilmadikca, so called gezi olaylarina devam.

Peki ayni anda hayat yasanirken vicdanimizla nasil yasamaya devam edecegiz? Kendimizden gizli hurrem izleyerek mi? Edip akbayram'i bir sureligine degistirerek mi? Nedir?

Bilmem. Hic dusunmedim. Aklimda cimenlere yayilip kitap okumak var bu hafta sonu. Insallah ve bu geceki huzurlu duruma masallah.