16 Temmuz 2013

[Post Defiance.]

uzun süren bir sessizliğin ardından aklımdaki yazılar bir bir dökülüyor, çok keyifliyim a dostlar. ilgili dizilerimin sezon finallerini yazdıktan sonra iki tane diziden daha bahsetmek istiyorum. birisi yepisyeni dizim, gerçi yeni dediğime bakmayın, başlayalı 10 bölüm oldu, diğer ise yeni sezonuyla yine beni soluksuz bırakan eski bir dizim. sırayla hepsine geleceğim. önce yeniler. önce defiance!

bu dizi bir harika! daha dizi başlamadan bu diznin yeni battlestar galactica olduğunu söyleyenler oldu. yalan olmasın, ben o diziyi izlemedim. açıkçası izlediğimde de anlayamadım. ki son derece büyük bir olay bu. bazı dizilerimi sadece fragmanlardan takip ettiğim düşünürsek, bu diziyi izleyip bu süper teknolojik ve other worldly diziyi hiç bir şekilde anlayamamış olmam bence BG açısından büyük bir douze points. helal.

peki efendim ben bu dedikoduları neden takip ettim? sonuçta daha bir dizi başlamadan neden takip eder o haberleri insan? evet, twitter sağolsun, oyuncularından ötürü takip ettim efendim gelişmeleri. ilk oyuncu julie benz. hayır hayır, siz onu dexter'ın rita'sı olarak tanısanız da -aah sezon dört finali ah- ben onu en önce darla olarak tanıdım. doğrusu angelus'la tüm avrupa'yı kasıp kavuran bu kadın, daha sonra angel'ın çocuğunu doğurdu -ay bu konular çok karmaşık ne siz sorun ne ben söyliyeyim bu iki vampirin insan oğlunun hikayesini- sonra uçup gitti. ama yine de, 18. yy kıyafetleriyle yüzünde devilish bir grin'le yardıranzi bir katil olduğunu unutmadım. işte bu kadın derken rita oluverdi. darla'nın rita'ya dönüşümü herhalde en çok beni şaşırtmıştır. david'in dexter olması gibi birşeydi bu, öyle anlatayım size. neyse, velhasıl, arada desperate housewives'da bize bir göz kırptı ve ortadan kayboldu julie benz. baktım ki reklamını yapıyor dizisinin, hemmen takibe aldım.

bir diğer oyuncu. yareppim lilah! dexter'ın takıntılı kaltak sevgilisi (?). lilah'nın sezon finalinde öldüğü sahnede öyle mutlu oldum ki size anlatmak mümkün değil. çocuklarını yakıyordu dexter'ın, angel'ciğimin başını belalara sokuyordu. çirkefler çirkefi jamie murray'den bahsediyorum. keşke cersei'yi kendisi oynayaydı! -ehem, game of thrones- ama sezar'ın hakkı sezar'a. kadın harika bir oyunculuk çıkarmış olmalı ki, hala haz etmem kendisinden. efendim, kendisini bir de spartacus'te gördük. lucretia'nın kankası rollerindeydi. aa bi de iddialı bir tiptir kendisi, masallah lucretia batiatus ve jamie'nin yatak sahneleri spartacus tarihine altın harf mi diyeyim, şarap rengiyle mi diyeyim, bir şekilde kazındı. neyse efenim, işte bu belalı kadın defiance'ta oynuyormuş! tabii ki merakım arttı.

bu arada aranağme: julie benz ve jamie murray ne ara bff oldu bilmiyorum ama bu ikili durdurulamıyor. seviyoruz geyiklerini.
 

velhasıl dizi başladı. uzaylı ırkların dünyayı istila ettiği -aslında istila da yanlış bir kelime bence ama, bir şekilde dünyaya gelip yerleştiği, bildiğimiz dünya düzeninin bozulduğu bir dünyaya açtık gözlerimizi, tam 15 yıl sonrasına, around 2030s. nolan diye başrol karakterimiz var. yanında da irathian bir kız. evet uzaylı yani. neyse ırkların adını yanlış yazarsam affola. kızımız günlük yazarken sahne açıldı. bir uzay gemisine girdiler, birşeyler aldılar filan. ne olduğunu çözemedik ama bir şekilde defiance kasabasına düştü bu ikilinin yolu.spoiler vererek rezil etmek istemiyorum ama şöyle bilin, bir şekilde bu kasabada kalmaya karar verdiler, görevleri de lawkeeper olmak. bildiğin polis yani. yok, türkiye'deki polis değil, hayır. neyse efenim bu defiance kasabasının mayor'ı julie benz. insan bir aile var, madenci, bunlar en güçlü insanlar. bir de casti'ler var, bunlar da uzaylı ırkının paraya düşkün türü oluyor. bakmayın şimdi kulağa bayık geldiğine, ırklar arası savaş gibi klişe konularda takıldıklarına, baya baya güzel yahu bu dizi. insanoğlunun bir gün istila edilebileceği dehşetli düşüncesinden, beraber yaşayabileceğimiz bir dünya düşüncesine ve hatta beraber yaşamayı başarsak da birilerinin gelip bu durumun içine sıçacağının farkında olma durumuna kadar bizi sürükleyen bir dizi ki, kocca bi layk.

efendim tüm sezon boyunca neler olduğunu yazmayacağım tabii ki. dile kolay 11-12 bölüm (farklı kaynaklar farklı şeyler söylüyor ve ben oturup saymadım) geçti. ama sezon finalini izlerken ekranın yanına açıtğım bomboş not defteri sayfasına tüm krizlerimi yazdım, aşağıda onları paylaşacağım ki referans olsum kendime, diziyi izlerken ne kadar heyecanlandım diye.

what the fuck!!!!

o kadar merak içerisindeyim ki kelimeler sanıyorum yetemez! en son bıraktığımız yerin özetini izlerken bile yüreğime indiğidir! irisa nerdesin yahu!

çirkef spartacus karısı ne yapacak rita'nın kardeşine, çok merak ediyorum! birşeyler yapacak mı yoksa? bence boş tehditler atacak birisi değil kendisi. ay ölücem meraktan öyle böyle değil. yazıklar olsun dexter'da yaşayamadığım şu heyecanı defiance'ta yaşıyorum. defiance'a helal olsun, dexter'a yazıklar olsun tabi! pes pes pes!

darak tar, beni benden alıyorsun! ağladım ya senin için ağladım! van gogh'sun diye ağladım senin için inanamıyorum. bir rolden diğerine böylesine bir geçiş yapabildiğini aklım almıyor helal olsun! jamie murray, bu adamı da yoldan çıkardın yeminlen. dur bakalım bu seçimin sonu nereye gidecek?

ohannesburgeeeer! çok dikkat et rita'nın kardeşiiii! ohannes! ohannes! ohannesburger! inanılmaz bir sahne oldu şu an. vote is a vote dedi herif ya! yaaaaaa jamie murray, böyle havalı cıvalı kadını tehdit ettin, döndü dolaştı buldu belaların seni! adam yutmadı sayın seyirciler adam yutmadı! şu an içimin yağları erimiyor desem yalan olur evet.

earth republicten gelen adam aynı roranicus pondicus lan! çok heyecanlandım yeminlen.

Sukar ne adammışın be öldün gittin namın yürüyor.

o değil de bi bokun yok irisa, üzüldüm. çok entrika kurmuştum zihnimde, hiç birşey olmadı. pof.

yerin dibine geçtin di mi jamie, yerin dibine geçtin şu an! ammavelakin bence sen bu kadını öldüreceksin. niyetin o yönde. tırsmış görünüyorsun ama yine de, sende o potansiyeli gördüm canıms. bu arada kenyayı yakın planda çekmeyin, ne kadar yaşlı görünüyor öyle! olacak şey değil doğrusu, güya amanda senin ablan da, külliyen yalan bence.

bu dizideki tüm diller farklı galiba. nasıl oluyor bu ya? yeni diller nasıl yaratılıyor merak içerisindeyim.

ohannes büyük olay olacak, Sukar uyanmak üzere lan! bu rory'ciğime benzeyen adam da bildiğin eli kanlı katil çıktı, belanı bulacaksın, bekle bebeğim!

kim kazandı laaan!

hay allah belanızı versin lan!!!!

datak tarr'ın belediye başkanı olacağı belliydi, en nihayetinde ikinci sezonun gerginliklerini earth republic ile yaşayacağız. ama yine de bozuldum yahu!

kenya veda ediyor resmen. hayırlara yazsın! ay valla julie benz de yaşlandı yahu, hüzünlendim şu an. nerdeeeen nereye? 18. yy kıyafetleriyle tüm şehirleri kasıp kavuran kadın yok artık, seçim kaybeden belediye başkanını görüyoruz. hüzünlendim. pof ki ne pof.

ay kenya gidicisin, içme o şeyi valla düşüp bayılıcam şu an.
 

çok şükür yareppim yutmadın bu numarayı kenya. du bakalım ne olacak. ay çok heyecanlıyım. güvenini kazanmak için yine çöt diye içerse yalnız göt olursun kenya.

ay dağlara taşlara, stahma reca ediyorum saçını siyaha boyat ve lütfen şu ---

ÇOK MUTSUZUM ŞU AN!!! OLACAK ŞEY DEĞİL AĞZINA SIÇİM! ben ne yazıyordum, neler oldu! you are cold! you are brutally cold stahma. iki elim yakanda. yazık oldu kenya efendiye ya, olacak şey değil! bu işin peşini bırakmıyoruz stahma, bilesin! öyle sikindirik ninniler söyleyerek kaçamayacaksın.

ay doktor allah aşkına bi siktir git ya. tüm olayı bu doktor üzerinden tamamlamanız beni öldürüyor, such a shame, I expected better from you.

hayret yani, onu öldürsen başkası gelecek, ne fark etti ki datak?

madenlere birden bir cut to olmasını kınadım, insan bir geçiş yapar, sıkıntılı olmuş.

nolan ölürse bu diziyi izlemem. o kadar net söylüyorum.

ağzına sıçayim lan böyle işin, deli olacağım. deli olacağım yareppim deli olacağım. bu nedir?!

ay yareppim bitiyor dizi! dizi bitiyor olacak şey değil şu sahnede, olacak şey değil! kendinize gelin!

olacak şey değil! olacak şey değil! IRISA!! aman tanrım, öldün mü kız?! depresyondayım, senin böyle atladığın yerden dark willow gibi havada sizilerek çıkacağını ümit ediyorum, resmen çok mutsuzum yahu. nolan ölseydi, kabul ediyorum çok içerleyecektim, belki de o hızla izlemeyecektim ama, irisa öldü abi! bu noktadan sonra kim sallar earth republic vs. casti vs. amanda çekişmesini. valla çok üzüldüm. yani sezonun en başında vision'a sahip olan bir karakter yarat, onu devasal bi silahın anahtarı yap, o kız sezon sonunda atlasın ölsün, olacak şey değil. dilerim bir an önce toparlanırsınız.

sezonun ardından son söz, yazık oldu kenya'ya, amanda çok üzülecek ve sindiremeyecek. üstelik kadın biliyor gibi vedalaştığı için ablasıyla, çok vicdani sıkıntılar yaşanacak, ay vallahi içim daraldı, doctor neredesin?