16 Ekim 2013

[Homeland S3E1-2-3.]

Homeland'le ucuncu sezon bulusmamizi anlatmamin bu kadar uzun surdugune inanamiyorum. Ozellikle ilk iki bolum o kadar guzeldi ki, soluk soluga izlerken bolum oracikta bitince yasanilan hayal kirikligi icin ayri bir kelime yaratmalari gerekli.

Homeland'in ikinci sezonunda koccaman br patlama olmus, carrie brody'den suphe etmis ama en sonunda ona yardim edip ulke disina kacirmisti. Kaldigimiz yerin bir ay otesinden devam ettik hikayeye. Bir arastirma komisyonu kurulmus konuyu arastiriyor. Ama o ne arastirma, milleti kirip gectiler oturumlarda. Ve zavalli carrie brody'nin kotu adam oldugunu bir sezon soyledikten sonra ancak inandirabildigini soyleyemiyor. Cunku cia terorist bir adamla is birligi yaptigini kabul etmek istemiyor. Bu iki bolum carrie ve brosy'nin ailesi uzerinde odaklandik. Tanii cia'de onemli olan herkes oldugu icin meydan saul'a kalmis maalesef. O kisimdan hic haz etmedigim kayitlara gecsin. Carrieye gelirsek... Claire danes daha ne kadar yukselebilir oyunculuk seviyesinde bilemiyorum. Tabii bana dusmez oyunculuk hakkinda yorumlar yapmak ama claire danes aldigi tum odullerin hakkini verip, onumuzdeki emmy'lerde de galibiyetini ilan ediyor daha simdiden.

Carrie'nin yapayalniz kalisi, yillardir calistigi cia'in ona saul'un ifadesiyle ihanet etmesi, kapatildigi hastanede kendisini gormeye gelen kisiyi gormek icin mucadele vermesini ve istenilen herseyi yapiyorum deyisindeki o huznu unutamayacagim. Claire, bizi goturecegin baska hisleri tatmak bambaska.

Ote tandan brody'nin ailesine gelirsek, bence bu ailede herkes cok sakin ve sadece dana herkesin girmesi gereken soku kendi bunyesinde yasiyor. Hatta oyle ki, herkesin cilesini tek basina cektigi icin kaldiramiyor. Kaldiramadigini ogreniyoruz. Annesinin intihara kalkistigi banyoyu degistirdiginu gordugu zamanki umursamaz bakislari bir yandan, annesinin kan cikmadigi icin yeniden yapmak zorunda kaldim diye bagirmasinote yandan, brody'nin ama iyi ama kotu davranislariyla nasil bir enkazi geride biraktigini gormek muthis bir keyif. Tabii ki bu insanlar icin uzulmedigimden degil, tam tersi, birileri bu insanlarin huzunlerini kaleme almayi unutmadigi icin, boyle yazarlar varoldugu icin cok mutluyum.

Brody'e gelirsek, ancak ucuncu bolumde karsimiza cikti kendisi. Brodu'nin nasil vuruldugu o kadar umrumda degil ki... Sadece yardim icin sigindigi insanlarin -imamin ve karisinin- olumune sebep olan bir adamin nasil morfin/uyusturucu batagina dustugunu cok net gostermisler. Ama esas soruyu sorarsak, yani gercekten ne yapmak icin bu adami bagimli hale getirmeye calisiyorlar ve onlar kimler diye sordugumuzda cevabi merak ediyor muyum? Hayir. Bir sekilde hak verip, baska sekillerde sevmeye baslayabilecegim bu adam her seferinde guvenimi kirarak artik son kredisini kullandi. Cidden, brody cephesinde cok heyecanli bir story arc gelmeyecekse dizinin akibeti ne olur bilemiyorum.

Ama brody disinda herseyi merak ediyorum, kayitlara gecsin. En cok da saul'un dususunu gormek icin daha 5 sezon daha bikmadan izleyebilirim. Haydi hayirlisi a dostlar.