12 Ekim 2013

[Newsroom Sezon 2: Epilogue.]

newsroom'un ikinci sezonundan daha önce nasıl hiç bahsetmemişim, hayretler içindeyim öncelikle bunu söyleyerek başlamalıyım söze. ikinci sezon ağırlıklı olarak genoa denilen operasyon hakkında yapılan haber serisi ile ilgiliydi. bilinmez bir halde başlayan sondan başa giden bu haber serisinin entrikası öncelikle pek sarmasa da sonrasında enteresan olmaya başladı. daha doğrusu esas ilginç olan, ekibin çektiği dava çilesine kimin sebep olduğunu görmekti. en nihayetinde haber kaydını kesip manipüle ederek yayına hazırlayan prodüktörün bir de yüzsüz bi şekilde tüm fatura bana kesildi diye dava açması şaka gibiydi. sezonun benim için bir başka highlight'ı maggi'nin başına gelenlerle ilgili olan bölümdü. çok ama çok etkilendim. bir şekilde dizilerin afrika'ya gidip oradaki bir meseleye parmak basmaları veya doğrudan doğruya böyle bir maceraya cesaret etmeleri bile öyle takdirimi kazanıyor ki, tebrik ediyorum herkesi. zamanında er'daki kovac ve carter'ın yaşadığı afrika maceralarını hala unutmadım, unutamadım ve maggie'nin o ufacık çocukla yaşadığı olayı da unutmayacağım. 

bunun dışında prodüktör çocuğun röportajını diğer gazeteci kıza vermesi, onların skype aşkı ve bilimum bıdı bıdı detay hiç de umrumda değil. seriously, adından bile emin olamadım çocuğun şu an, lütfen o mıymışık çifte oynamayın bu dizide. 

bu dizide bizi ilgilendiren bir çift vardı, o da sloan ve don. yareppim bu ikili 2 sezon bakıştılar bakıştılar bakıştılar, daha doğrusu zavallım sloan baktı karşılık alamadı alamadı derken, yok efenim kitabı almış da, bi alvera dalavera olmuş da filan fıstık derken, en sonunda güzzzzeeeeğl bir öpüşme sahnesiyle diziye can verdi. şükür. sorkin'e saygım sonsuz ama biraz temas olsa hiç de fena olmayacağdı. dahası sezon finali demişken tüm olayları patır patır patlatan sorkin usta sanıyorum temas taleplerimizi bayağ ciddiye almış olmalı ki, will mac'e evlenme teklifi etti. vallahi hiç mi bağlamaz beni, ancak bu kadar olur. zaten sürekli didişiyorlar atıp tutuyorlar, evli olup olmamanın bu duruma bir eksisi artısı olacağını düşünmüyorum. bakalım öteki sezon ne olacak, bekliyoruz. 

şimdi biz en son seçim gününde bıraktıydık, bakalım yeni sezonda hangi olaylar dizide yer bulacak bir tek o kısım soru işareti kaldı. don'la sloan'a uzanan eller kırılsın demekle birlikte, son sözümü de charlie hakkında kullanarak yazımın sonuna geliyorum. charlie, seni çok seviyorum. harika bir adamsın, çok komiksin, çok akıllısın, karizmatiksin. birkaç decade'le kaçırmışız seni vallahi.

dip dip son söz: jane fonda, gerçekten bir efsanenin efsane olmuş kızı. high hallerin, inatçı hallerin, kontrolü oğluna bırakan uysal hallerin ama her halinle muhteşem olan duruşunla sana o kadar hayranım ki, dilerim senin yaşını görürsem, böyle kuuğl bir insan olurum.

evvet newsroom sezon üç yolcusu kalmasın, öteki yaza buluşalım. hayatlar ve mekanlar değişsin, ama haberler hep baki kalsın.