19 Mart 2014

[Once Upon a Time: S3E12-13.]

hızımı alamadan yazmak istiyorum a dostlar! once upon a time'ın son iki bölümünü izlediniz mi acep?

her zaman dediğim gibi bu dizi beklediğimden çok başka yerlere bizi getirerek beni şaşkınlıklara sürükledi. ne kadar güzel de oldu böyle! 

en son bıraktığımız yerde tüm herkesi masal dünyasına almış, henry ve emma'yı ny semalarına mutlu mesut olmak üzere uğurlamıştık. tabii ki masal dünyasının en kötüsü olarak kaderini çeken regina yine mutsuz olmuş, beni de mutsuzluklara sürüklemişti. her kötü karakter gibi belirli fedakarlıkları yaptıktan sonra mutlu olmayı hak etmesi gerekn regina, henry'i emma'nın yanında göndermek zorunda kalarak yeniden yapayalnız kaldı! kabul etmem mümkün dahi görülmemekteydi! herkes muhtemelen onun tekrar kötü olmasını bekledi ilk bölümü izlerken! hatta ben tüm bu uzun ara boyunca verilen wicked is coming hashtag'lerini yalan olmasın, regina için yazılıyor sanıyordum! amanın meğersem wicked witch of the east/west artık hangisiyse o geliyormuş! dizi yeniden harika bir dönüş yaparak hem yeni bir kötü karakter getirdi, hem de regina'yı resmi olarak kötülükten çıkardı! 

zaten soruyorum sana ey seyirci, evine dönmek için yürürken üzüntüden kalbini çıkarıp toprağa gömen bir kadın nasıl kötü olabilir? işte regina'cığım bu noktada beni hüzünlendirip kendi hanesine bir destekçi daha ekledi! o an düşündüm. keşke kalbimiz acıyınca onu söküp başka bir yere gömebilsek. orada acımaya devam etse. sonra o acı sızı halini alınca çıkarıp yeniden göğsümüze takıversek. en azından nefes alabilsek. ne güzel olurdu. işte regina tüm bu hislerime tercüman olurcasına o çukuru kazdı ya, ah canııım, seni destekliyorum emma snow charming filan hikaye yani.

sonrasında ikinci bölümde bit de kendisine uyku büyüsü hazırlamasın mı! allahım kadın üzüntüden uyanık kalmak, yaşamak istemiyor! sadece gerçek aşkının öpücüğüyle uyanmak istiyor, onun da henry olduğuna inanıyor! olayların akışına bakın ki teeee geçmiş zamanlarda karşılaşıp gerçek aşkı olacak kişi robin hood da ekibin arasında. yareppim wicked, regina eline batırmak üzereyken elinden aldığı iğneyi kesinlikle kullanacak! kesin yani eminim! ama sonra robin'ciğim uyandıracak regina'yı inşallah! ay o sahneyi zihnimde öyle güzel canlandırabiliyorum ki! regina önce henry geldi sanacak sonra karşısında robin'i görecek sinirlenecek filan! ama sonra kolundaki dövmeyi görmesin mi yıllaaaar önce the one kişisinin kolunda gördüğü gibi! ay allahım düşündükçe heyecan dalgası yaşıyorum burda, çok mesudum. 

tabi bu noktada bir duruma daha vurgu yapmak lazım. allaaasen wicked rumpel'la cora'nın kızı mı çıkacak nedir? yani sonuçta o adam yeşil ki adama timsah diyordu hook filan, wicked da yeşil, hesabı yapın yani. valla cora'cığım sana da pes, ne olay entrika çevirmişsin haberimiz olmamış! peki ya wicked'ın derdi ne? ne yaptı ki regina? haberi bile yoktu! gördüğümüz üzere yeniden cora'nın bir boku löppedenk regina'nın üstüne kaldı. diren regina. hele de henry'nin seni tanımaması gerçeğine! en çok buna dayan regina! bir insanın kalbinin kırıldığına an be an tanık olmak ne kötüdür allahım. bize bunları gösteriyorsunuz ya, bu kadının çok mutlu olması lazım sevgili senaristler! sakın sezon sonunda robin regina'yı kurtarmak için wicked'ın önüne filan atlamasın gerçekten diziyi bırakırım yani!

şimdi diğer karakterlerin havadislerine gelirseeeek! snow, biraz daha zorlarsan kafana sıçıcam! yani koskoca tatil yaptın hala gerizekalısın hala fikirsizsin! herkese de güvenilmez ki böyle! resmen wicked'a çocuğunu doğurtturucan! yareppim biraz sır tut, biraz kapalı kutu ol her bokunu herkese anlatmak zorunda değilsin seni gidi tipitoş! bu arada ek olarak şunu da söyliyim. efenim snow biraz kilo almış. çünkü gerçekten hamile! çok tatlı değil mi? çocuğunun babası da charming'i oynayan genç! ay yareppim kadın resmen prince charming'ini buldu. sanıyorum ki sen kız doğuracaksın snow, pek eskisi kadar güzel görünmüyorsun amma tabiy hayırlısı. aman sağlıklı olsun da kız erkek önemli değil, benim tahminim de tamamen popomdan aslında.

neyse efendim görüdğünüz üzere bir solukta hemen bunları yazacak kadar heyecan dalgası yaşadığımdır! gelecek bölümlerde daha da çok heyecanlanacağımı biliyorum. bir an önce o bölümler gelsin istemekle, bu güzel dizimin bitmemesini dilemek arasında bir noktadayım. bu noktada yazıyı kesiyor ve haftaya görüşmek üzere dileklerimle bu yazıyı kapatıyorum a dostlar.