04 Ocak 2015

[American Horror Story Freak Show E6-10.]

efendiiim, kısmet bu sezonu üç parça halinde yazmakmış, ne diyeyim diyerek söze başlıyorum. freak show sezonu hakkında bir tane yazı yazdıydım ilk beş bölüm hakkında, şimdi bir sonraki 5 bölümden bahsedeceğim. daha sonrasında ise herhalde son üç bölümü tek bir yazı ile yazar sezonu tamamlarım. şimdi tabii malum birkaç hafta geriden geldiğim için herşeyi tüm netliğiyle anımsayamıyorum. bu sebeple önce konuya girmeden genel yorumlarımı yazıp mevzuları anımsamaya çalışacağım.

efenim bu sezon bir önceki sezondan sonra biraz sönük geçiyor, ne yalan söyliyeyim. üzülüyorum desem yalan olmaz... benim bilimum jossverse, charmed ve diğer doğaüstü dizilerimin üzerine coven sezonu dünyanın en güzel dizi hediyelerden biri olduydu benim için. tabii bir de kadroya eklenen oyuncular filan diziyi bambaşka zirvelere çıkardıydı benim için. yani özetlemek gerekirse  ilk sezon en korktuğum sezon oldu, ikinci sezondan öyle korkmadım -belki de alıştım yauv- ama heyecanla takip ettim, üçüncü sezonda zirvelerin ötesinin ötesi olaraktan bütün büyüler ve senaryonun her satırı ile benden geçtim, dördüncü sezon ise herşeyden sonra accayip sönük kaldı yauv. yine herkesin dev oyunculukların yanında çılgın çılgın freak'liklere bürünmesi bence başlı başına çok etkileyici. ama korku unsuru çok eksik kaldı. of.

palyaço hikayesini toparlayıp bitirdiniz, e kızcağzın babasını öldürmediniz, bir tane freak avcısı adam çıkardınız, milleti paketleyip götürüyor rollerinde ama o çok sönük kaldı. dandy'nin öldürdüğü kadınlar, kan banyoları bilmemneler, fantaziler filan, kötü bir dexter sezonu gibi. mutsuzum doğrusu. dilerim sezonun son birkaç bölümünü dev olaylar ile bağlarsınız.

batmayan molly brown'cığım kathy bates'in ölümü, six feet under ruth'cuğumuzun ölümü, ma petite'in acıklı vedası diyebileceğim ölüm ve maalesef desire'nin hayatını değiştirecek doktorun katliyle birlikte accayip yavan kaldı bu dizi. tam heyecanlı bir yerde bitecek, aman jim'in elini buldular, esmeralda düştü bayıldı, ne olacak, desire bu işin ortasına çomak sokar filan derken bir de sezon arası yaptınız ki artık iyice şahtınız şahbaz oldunuz.

bu hafta başlayacak -daha doğrusu devam edecek- sezonun geri kalanı için yüksek ümitlerim var. geçen sezonlarda jessica lange'ciğim tek başına aldı yürüdü sezon finallerinde. ha gayret, yine öyle bir son yapın, seyirciyi coşturun çocuklar.

inanıyorum, bunu yapabilirsiniz.