04 Ocak 2015

[The Sleepy Hollow S2E11.]

uzun süredir yazmıyordum, tam da sezonun geri kalanının başlamasına bir gün kala sezon arasında kaldığımız yer hakkında biraz yazmayı bir borç bilirim.

efenim ne kılıç kaldı, ne şeytana satılan ruh, ne çocuğumuzu kurtaralım telaşesi kaldı, ne de en yakın arkadaşların dövüşmesi. sleepy hollow koptu gidiyor, takip edemiyoruz ayol!

doğrusu geçen sezon daha güzel bir dizi olan sleepy hollow, bu sezon birazcık vasat hale geldi. her ne kadar her bölümü seve seve izleyip, güzel tarihi göndermelere gülümsesem de, geçen sezon ichabod ve abbie arasındaki bağın güçlendirilmesi ve dahi daha da derinleştirilerek anlatılması beni mutlu ediyordu. bu sezon bu konuda biraz zayıf kaldılar. tabii katrina'nın gelişi ve ikili ilişkilerin sorgulanması süreci de güzel bir baharat olabilirdi ama onların bağları daha güçlü olmalıydı ve çok sönük kaldı zannımca. neyse efenim, velhasılı kelam moloch'a karşı dev zaferler elde ettik etmesine ama arada maalesef detektif bey amcaya veda ettik, artıkın tanrı onun ruhunu korusun demekten başka birşey gelmiyor elimizden.

ümit ediyorum ki gelen bölümler abbie ve kız kardeşinin, sarışın herşeyi bilip bulan oğlan, ichabod ve katrina'nın bağlarını daha da güçlendirici şekilde anlatır da ilk sezon gibi tadını damağımıza bırakan bir ikinci sezona imza atar.

haydi hayırlısı.