04 Ocak 2015

[Once Upon a Time: S4E12.]

efendim yepyeni bir yıla ardarda gelecek yazılarla başlamanın vakti geldi de geçiyooor. en önce once upon a time ile başlayalım bakalım, haydi buyrun:

once upon a time yine dev bir sezon arası vererekten hepimizi fethetmeyi başlattı bence. herşey bir yana cruella devil, ursula ve maleficent'ı ekranda gösterdikten sonra benim hayal kırıklığına uğrama ihtimalim resmen sıfırın altına indi. yareppim ne büyük mutluluk tüm sevdiğimiz efsane kötüleri getirmeye başlamaları. ay lav abc, ay lav disney. zaten dalmaçyalıyı gördüğüm an uyandıydım ben bu duruma ama yine de karşımda görünceye kadar inananasım gelmemiş demek ki...

şimdi aklımda kaldığı kadarıyla son bölüm highlight'larından bahsedeceğim:

hey gidi rumpel ve belle. mevzuya en sondan başladım evet ama bence en can alıcı konsept buydu. belle gibi herşeyden habersiz mıymışık bir karakterin en sonunda uyanması beni baya şaşırttı. bravo doğrusu. güzel bir karakter gelişimine imza attınız. üstelik rumple'ın diğer kötü karakterleri bulmak yolundaki yolculuğuna da vesile oldun ya, valla çok teşekkür ederiz.

ikinci bir konu tabiikisi frozen ekibinden kurtulmamız. şimdi yanlış anlaşılmasın, ben bu ekibin varlığına gıcık değildim ama artık süreleri dolmuştu. güle güle gittiler iyi oldu. son dakkada o kapıdan geçme konusundan leap of faith'e de bravo. ben hiç anna'nın o topa gireceğini düşünmemiştim. neyse ki düğüne bağlandı mevzular. haydi hayırlı olsun.

şimdi son noktada tabii ki regina'dan bahsedeceğim. ya ağzınıza sıçayım sizin bu nedir ya, bu kadın bir kez mutlu olmayacak mıydı? vat dı fak iz dis şit? marian bayıldı, yine buzlar muzlar sardı saçlarını, hah bravo. tek çözüm herkesin defolup gitmesi değil mi? bezdim artık bezdim. bu kadın yardıra yardıra tüm kara büyüleri yapsın, şu mutluluğu yakalasın artık diye adak adayacak hale geldik.

efenim charmingler ne alemdeydi pek de dikkat etmedim, hook ve emma zaten beni pek ilgilendirmiyor. dolayısıyla bu önemsiz ayrıntılar hakkında yazmayacağım bile. ama overall şunu söyleyebiliriz ki dizim çok güzel bir kış arası yaptı, accayip tatlı bir yerde yepyeni kötülerin ipucunu vererek sezonu yarıladı ve tüm ekibi tertemiz bir hale getirerekten yeni maceralara hazırladı.

mart ayında görüşeceğiz a dostlar. till then, beware of the magic. uuuu.