21 Mayıs 2015

[Kim Korkar Hain Kurttan?]

kim korkar hain kurt'tan uzun süredir bahsetmek istiyorum, kısmet bugüneymiş sayın seyirciler.

Kadroda Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ve Nilperi Şahinkaya bulunuyor. şükrü ve nilperi hakkında uzun uzun yorum yapmaya gerek yok bence. çünkü birisi hoş adam rolünü, diğeri ise fikirsiz sarhoş eş rolünü oynuyor. gülüyorsunuz, eğleniyorsunuz ve özellikle şükrü'nün zerrin'le uyumunu hayretle izliyorsunuz. ama bunun dışında bence dev bir olayları yok. bir de tabii nilperi güzel birisi, kendisinin kaşı gözü bir tarafa kaymış, makyajı akmış şekilde oyunu oynuyor olması özgüvenini de tebrik ediyorum.

tardu flordun ise oyunun lokomotiflerinden biri. onu dizilerde filmler izlerken hiç öyle derin, depresif, öfkeli bir halde olabileceğini tahmin edemiyorsunuz. zaten oyuna kendisinin seçilmiş olmasında en çarpıcı özellik bu. fırsat buldukça oyunları takip etmeye çalışan bir seyirci olarak söyleyebilirim ki, ben kendisini tiyatroda hiç görmemiştim. ama görünce, iyi ki gördüm diyorum.

gelelim zerrin tekindor'a... zerrin tekindor, tek başına tüm oyunu monolog halinde oynasa yine izlenecek bir kadın. öyle bir büyüsü var ki, insanı sürükleyip götürüyor. tek başına monolog halinde oynasa, yine de izlerim bu oyunu diyorsunuz. öyle harika ki sahnede. onu izlerken içimde ufak bir haset duyuyorum. çünkü iliklerinize kadar şunu hissediyorsunuz: bu kadın tiyatro için doğmuş. öyle bariz bir gerçek ki bu durum. ben ne için doğdum acaba diye soruyor insan kendine. bu sorunun cevabını bildiğini düşündüğüm insanları içten içe kıskanıyorum yahu. sen hep sahnede ol zerrin tekindor, hep orada ol ve ışılda. uykularımızı kaçır, sesin kulaklarımızdan gitmesin ve oyunlarının her sahnesi zihnimize kazınsın.

bu arada dikkat ettiyseniz oyundan spoiler vermedim, ama şunu söylemeden edemeyeceğim oyun hakkında: çok şükür biz bu oyunu ingilizce dersinde neyin okumadık. yoksa bin beş yüz analiz, essay, yok efenim yorum, quote valla çilesi hiç bitmezdi. pek mesudum, pek mesudum.

herkesin emeğine, yüreğine sağlık. izleyin izlettirin efenim.