07 Mayıs 2015

[The Phantom of the Opera.]

efendim şovla ilgili karmaşık duygular içerisindeyim. bir yanım çok ama çok beğendi, rüyada gibi hissetti, kendini hakkaten paris'teki opera populaire'de hayal etti ve phantom'ın ellerinden tutup tünellere inmeyi aklından geçirdi.

diğer yanım ise -bu yanım benden ibaret olan yanım, hayalsiz, gerçek dünyada yaşayan, gerçek dünyada bir gösteri izleyen yanım oluyor bu yanım- tam bir hayal kırıklığı yaşadı. yazık. christine'in sesi büyüleyici değildi. phantom'ın sesi tahmin ettiğim, yok yok, daha doğru kelime hayal ettiğim olmalı, işte hayal ettiğim kadar çekici değildi.

doğrusu sisler içerisinde phantom'ın mekanına ilerlerken hayallarine kavuşan bir çocuk gibiydim.

ama think of me sonunda tam bir depresyon gülüydüm.

yahu olacak şey mi, christine daae düşüp bayılıyor, phantom onu soğuk taşların üzerinde bırakıp üstünü örtüyor deli mi oldunuz siz allah aşkına?

ya da neden avize şakır şakır şakır kırılarak aşağı düşmüyor, düşemiyor biri bana anlatabilir mi? hatta o avize neden o kadar küçük, biri hesap verebilir mi? bu dev sahneler o kadar yavaştı ki, tam bir hayal kırıklığı yaşadım. tamam, belki de ben gösteriye royal albert hall performansı ile hazırlanarak hata ettim ama yani insan bazı şeyleri bekliyor. hiç etkilemedi ilk açılış sahnesi ve avizenin düşüşü. olacak iş değil. sanki coşması gereken herşey sönük kalmıştı. inanamıyorum.

ama bir yandan da music of the night var tabii. tanrım o nasıl bir boyuttur senin bizi götürdüğün ey sevgili phantom? ya da wishing you were somehow here again sahnesinde christine'in gözyaşlarını bile duyduğumuz performans neydi öyle? nasıl bir dünyadaydık biz?

neden böyle oldu anlayamıyorum. nasıl herşey bir iyi bir kötü gidebilir aklım almıyor. alamıyor.

bir yandan içimden bir kere daha izlemek, bir daha bu tecrübeyi yaşamak ve hafızama en ufak detaylarını bile kazımak geçiyor, bir yandan da zamanına yazık aç bir film izle filan diyorum. tabii bunda christine olarak iki oyuncunun olması ve benim ilk oyuncuya denk gelmek istememem büyük bir pay sahibi. of. olacak iş değil resmen.

overall, izleyin görün gençler, güzel bir deneyim bir hayalperest olarak, opera populaire'in izleyicisi olarak. ama eğer benim kadar yüksek beklentileriniz varsa, bir müzikal olarak phantom of the opera hayranıysanız yine de görün, ama hazırlıklı olun. benden söylemesi.