01 Ağustos 2012

[29 Temmuz 2012, Toulouse - İstanbul.]

Gözlerimi açtığımda sınırı geçmiştik bugün, saat dokuz sularıydı. ama kanıma sangria'yla, endülüs'le ve hola'larla karışan ruh, hala ispanya'daydı. kasada söze bon jour diye başlaıp çıkarken gracias demem uyku mahmurluğu değil, bu yüzdendir evet. ama yine de fransız sularına girmenin bende yarattığı huzur ve mutluluğun tarifi yok galiba. anlayabildiğin dil, anlayabildiğin yüz ifadeleri, dergi kapakları... yok yok, açıklama değil bu. sanıyorum koca bir ülkeye tek sebepten olayı sevgi besleyebiliyorum ben. fransa edith piaf'tır. edith piaf harikadır. fransa harikadır tadındaki aristo mantığıma biri dur demesin! çünkü ne olursa olsun durduramıyorum heyoooo. tabii edith'le de sınırlı değil, victor hugo, esmeralda, cafe de la paix, rue saint honoré, louvre rivoli gibi bilimum mantıklar kurma potansiyelim var.

neyse efendim bir süre sonra havaalanına geldik binbir şaka espriyle. gruptan son dakika bombaları patladı, b'ciğim uykusuzlukla en sonunda susun len sabah 6 tadında yorumlar yaptı, niğdeli abi oh be en sonunda biri söyledi dedi filan, çok hoştu. hele de o fransız benzincide durduğumuzda "aaaaa resmen fransa'dayız baksanıza, burada koltuk masa yok, stand usulü" deyince dizlerimin üstüne çökp güldüm itiraf ediyorum. uykusuzluk, sen ne esprilere kadirsin!

havaalanı faslını anlatmıyorum. ama şu kadarını söyliyim, tabii ki medeniyetin beşiği fransa'nın minnoş havaalanında bile ok exclusive buldum! uçağın yarısında fosur fosur uyusam da diğer yarısında tüm havadisleri aldım. newsweek elizabeth'in 60. yıl özel kutlamaları sayısını ise uçağa binmeden keyifle okudum. istanbul'a vardığımızda daha uçaltan inmeden saatler kontrol edildi ve trafik var mıdır soruları başladı. istanbul'un saçma gerginliği bünyeleri sardı. önümüzde oturan "üç bacılar" (grubumuzda insanların nickname'i var evet çok sempatiğiz youuuuv) aman rahat olun çocuklar en iyisi olur inşallah dedi. indik, son paramı daiquiris ve pina coloda'ya verdim ve taksiye binip evin yolunu tuttum.

ispanya macerası burada bitiyor dostlar. daha niceleri dileğiyle demek istiyorum ama sevgili b bambaşka bir cümle söylediydi, en güzel dileğin o olduğuna karar verdim onu yazacağım.

tatil yapacak bol zamanımızın olabilmesi dileğiyle...