29 Mart 2013

[The Walking Dead: S3E15.]

walking dead'in bu haftaki bölümünü yazmassam çatlayacağım. o kadar vahşi ve yummy bir bölümdü ki, dedim helal valla, bir süredir heyecan içerisinde beklememize değdi!

michone'u verdik vermedik, bunları tartışmayacağım. rick doğru olana karar verdi dediler izledik, vazgeçti dediler izledik. artık sen ne dersen rick izliyoruz. bu döngüyü kırdın this is a democracy dedin tamam dedik. açıkçası pek umrumuzda değil.

iki çift lafım da glenn ve maggie'ye. SİZİ KİMSE SALLAMIYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİLSİNİZ. oh rahatladım gibi. bu nedir ya kendinize gelin. yok zombinin yüzük parmagını kırmalar yüzüğü koparmalar bilmemneler. ay siz evlenseniz ne olur, evlenmeseniz ne olur allah aşkına. dünyada kıyametler kopuyor miller zombi olmuş geziniyor, sizin gün batımında evlenme teklifi edip öpüşmenizi izliyoruz bu nedir?! ortalamanın da altında güzellikte bir çiftsiniz, eziksiniz zaten, nedir bu kaygı sizi göstermek için gösterilen? peh!

gelelim esas olaya.

merle, adamsın sen ya! adam! o sözlerin beni benden aldı yemin ederim. düşündürdün valla çok düşündürdün beni. iyi bir lider olmak, çöpü çöpçülere çıkarmaktan mı geçiyor? görev dağılımını belirleyebilmek midir liderlik için gereken vasıf? ya da birilerine pis bir işi attıktan sonra vicdanen rahatlamak mümkün müdür? ya da bu kadar kolay mıdır? çok güzel bir noktadan yakaladınız doğrusu, tebrik ediyorum. malesef tarih bize, vicdani hiç bir sorumluluğun yüklenilmediğini gösterdi. peki ya doru şeyi yapmak için kendinden vazgeçen adam? iyi olduğu için doğru şeyi yapmaktan vazgeçecek lider yerine pisliğe bulanmayı tercih eden adam? o adam daha mı temiz? yoksa biz mi kirletiyoruz onu? çok, çok enteresan bir bakış açısıydı bu. valla tebrik ediyorum.

daryl. canımsın daryl canımsın. seni çok seviyorum. net, dobra, görev bilinciyle yaşayan, herşeyi kafasına takmayan, iyi kalpli, sophia için beyaz çiçekten getiren daryl. seni böyle mutsuz göreceğime hiç başlamayaydım bu diziye. oklarıyla zombileri öldürüp, oku ziyan gitmesin diye fıçşk diye okunu geri alan bu adam, bu manzarayı görmeyeydi. merle'ü, kendisini hep tease eden abisini bir ceset başında, cesedi parçalarken, gözleri iştahla alevlenen şekilde görmeyeydi. ah keşke görmeyeydi. önce itti. uzaklaştırdı. ama yapamadı işte. o noktada yapacak tek şey kalmıştı. abisini öldürdü. üstelik bir bıçak darbesiyle değil, birkaç kez. yüzünü yok etmek istercesine. kimse tanımasın diye. ah be daryl, ah be merle. valla çok üzüldüm sizin için. çok. dizinin en güzel bölü ve sahnelerinden birisiydi.

governor. senin ölümün benim elimden olacak o kesin. andrea'yı bağladın mağladın işkence ediyorsun muhtemelen ama, korkmuyorum lan! boğucam seni, yakındırç bekle. bu sezonun sonunda bu eşşoğleşşek ölmezse ben orta yerimden çatlayacağım. dünya alem bilsin.