10 Nisan 2013

[Kayıp Şehir.]

uzun süredir yazmak istediğim diziye geldi sıra. kayıp şehir.

Saniyorum ki en guzel dizilerime hep sonradan basladigimi soylesem yalan olmaz. Asmali konak'tan buffy'e, doctor who'dan shameless'a hep boyle bir silsileyle baslamistir guzel dizi seruvenlerim. Iste kayip sehire de sonradan basladim ben efendim. Televizyonda hicbirseyin olmadigi bir persembe gunu basladim bu diziye. Ayni apartmanda oturan karadenizli gocmen aile, dogu anadoludan gocmus bir aile ve aysel. Aysel'i gokce bahadir oynuyor. It's such a pleasure to see her. O yaprak dokumundeki surekli aglayan, mutsuz kizkardes, nevrotik bakislariyla 5 sezon boyunca hepimizi darlayan kiz gitmis, yerine bambaska bir kadin gelmis! hatrım için, sadece onun için izleyin. uğur polat ve irfanların annesi meryem'le kavrulun. çok çok üzülün, çok çok daralın, ama dizinin sonuna geldiğinizde içiniz parçalansın ben bu diziyi seviyordum yaaa diye!

dizi o kadar güzel ki kelimeler anlatmaya yetmez. ben birkaç ufak glimpse anlatacağım size.

hastane dışarısında konuşuyorlar kadir'le aysel. aysel başka bir yöne bakıp iç çekerek "hayat bilgisi" diyor.

ufaklığın annesi aysel'de saklanıyor. baba bir şekilde adresi buluyor, kadını öldürüyor. ufaklığa birşey söyleyemiyorlar. aysel'le ufaklık mutfakta kek yapıyor. ufaklık şarkı söylemeye başlıyor:

"Kaşların arasına dom dom kurşunu değdi, bir avcı beni vurdu bin avcı beni yedi, ah dedim ağladım yaremi bağladım, eğdi yar boynun eğdi allah kerimsin dedi, hançer yarası değil dom dom kurşunu değdi..."  aysel banyoya kaçıp ağlıyor, ben salonda. aysel gözyaşlarını silip geri döndü ufaklığın yanına da, benim kalbimin dönüşü olmadı o gece. alacağınız olsun.

aysel kaldırımda otururken uğur polat'ı arıyor. "çok kötüyüm gel." uğur polat ona aşık, aysel kadire aşık. kadir zehrayla evleniyor. aysel ağlıyor uğurun omzunda. ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi işinde gücünde. jaws gibi. göstermeden korkuttular ya hepimizi. aysel'in acısını da göstermeden canımı yaktılar. elim yüreğimde kaldı kaç hafta.

daha nicesi. 26 bölüm. yakalayın. pişman olmayacaksınız.