28 Nisan 2013

[Doctow Who: S7E9 - 10.]

Rahatsizim. Alistigim doctor'u gorememekten, alistigim companion'u gorememekten son derece rahatsizim. Bu bolumle birlikte rahatsiz oldugum seylere alistigim tardis'i gorememek de eklendi.

Doctor ne yapacagini bilmiyor. Korkuyor. Agliyor. Plani yok. Brilliant bir fikirle sadece poposunu kurtarmak icin ortaya cikiyor. 

Clara tum companion silsilesinden daha cok korkuyor. Hakki var, cidden bok bok seyler geliyor basina ama, yine de bu kadar cok tirsmasi ve doctor'un onu mutlu etmek icin bu kadar cabalamasi gonlumu tirmalamaya basladi. 

Hele de bu bolum doctor'un ismini ogrenmesine ne demeli?! Bu olay bu kadar kritik bir olayken, kimse 50 yildir bunu bilmiyorken zart diye bu kizin ogrenmesi nedir? Doctor who sorusunun cevabini bu kiz verecek gibi hissettim nedense. Salvage of a lifetime'i saymiyorum, ponds ve tyler'i ne cabuk unuttun doctor? 

Aaa bir de sunu soylemeli, tardis gibi super bir makinanin boyle gucsuz yakalanmasinin aciklamasini yaptiniz, kabul. Ama tardis'in motorunu patlatma fikri, zamandaki leakage olayi, clara'nin yanmis cesedini bir sahneye koydugumuzda eksik birsey yok mu? PONDS! PANDORICA?! Neden eski muhabbetleri dondurup duruyorsunuz? Neden river song'un besigini goruyoruz bir sahnede? River'la ne zaman bulusacagiz gad demmit! Herseyin ucunu booyle ip ip sarkittiniz, name of the doctor'da bagliycaksiniz heralde. Hangi vicdana sigar bu? Rings of akhaten'den sonra cok buyuk umitlerim vardi ama bir turlu glorious gunlere donemiyoruz, derdiniz ne arkadasim?

Time rift'in arasina girdin, tutundun, dusmedin, her boku hatirliyorsun doctor. Hani oraya dusen varolmamis oluyordu filan? Hani seni oldurecek birseydi bu? Hani iki dakkadan fazla durursaniz erirdiniz?

Hazir girismisken, bir de 10. bolumden bahsedeyim. Allah askina clara'nin tardis'i ucurmasi -tardis yardim etse bile- nedir? Hasetimden delirecegim. Iki yaratigin aski cok da sikimizdeydi cok afedersiniz. Allah askina isiniz gucunuz yok mu? Akliniz nerde soruyorum size? Bu mu yani bekledigimiz bolum, bu muuuu? Ghostbusters gibi bir konuyla doctor'u boyle aciz biraktiginiz icin sizi tebrik ediyorum. Ancak bu kadar olur.

Oteki bolumun reklamini gordum ama bende hiiic bir heyecan uyandirmadi. Dilerim yanilirim da beyniem ucar heyecandan. Bakalim. Kismet.