14 Mart 2016

[How to Get Away With Murder Post Season 1.]

tüm dizilerimin araya girdiği bir dönemde her zaman yaptığım şeyi yaptım ve yepyeni bir diziye başladım! evet, bu dizi açık ara farkla, arkadaşlarım tarafından en çok baskıyla karşılaştığım diziydi ve hakkını vermeliyim, gerçekten çok iyi.

how to get away with murder.

efendim, viola davis ceza savunma avukatını oynuyor. buna oynamak denmez tabii. döktürmek olabilir, yardırmak olabilir, coşmak olabilir. ama oynamak denmez. efsanevi bir performans sergiliyor, aldığı ödüllerin hepsini de hak ediyor.

dizi üniversite hoca olan annalise keating'in hikayesini anlatıyor. avukat annalise, yanına öğrencilerinden birkaç stajyer alıyor. her bölüm ayrı bir dava telaşesini görüyorsunuz. bir de tabi esas olay var. bu esas olayın konusu malum: bir cinayet var ortada ve olayların gelişimini her bölüm flashback'ler halinde gıdım gıdım görüyorsunuz. bu sebeple soluk soluğa, koltuğun ucunda, uyku gözünüzden akarken izlemenize engel olamıyorsunuz. o kadar güzel ki!

her karakterin ayrı bir hikayesi, her karakterin karıştığı ayrı bir olayı var. ve tüm bunlar bir yana dizinin de kendi hızı var alışmanız gereken. mesela ben bir diziye sonradan başlayınca 1.25 - 1.50 hızla izler, her bölümü 25 dakikada bitirerek çok çabuk yakalarım. ama bu dizi öyle değil. hızlı izlemek ne demek, yavaşlatıp olayı kavramaya çalışıyorsunuz. çok çok çok sürükleyici bir dizi.

ne kadar mı sürükleyici?

iki sezonu soluk soluğa izleyip, sezon arasında yeni bölümleri yakalayacak kadar.

tabii şimdi itiraf etmek lazım: ikinci sezon birinci sezon kadar hızlı başlamıyor. çünkü bir noktada, dizinin adından kaynaklanan bir cinayet olması gerektiği sorunu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. ama dizi bunu da çok güzel çözmüş, çünkü sezonun olay netleşmeden bir başka hikaye girdiler -geçen sezondan beri kurduklarını hissetmiştik zaten- ve o hikayeyle birlikte ne cinayet telaşı kaldı ne birşey! meraktan çatlıyoruz a dostlar.

sevdiğim her yeni dizi için yaptığım gibi, çok fazla detaya girmeyeceğim. ama bu dizi çok güzel, izleyin, izlettirin.

spoiler verenleri de gerçekten öteki sezonun konusu yapın. zira bu kadar güzel bir hikaye entrika sarmalını bozanlardan ancak hırsınızı alırsınız. **yauv şaka şaka, sakın öyle şeyler yapmayın**