27 Aralık 2012

[Unimpressive v. Unsatisfied]

aranağmede de bahsettiğim gibi doctor who'nun sadece bir bölümünü izlemek bile beni doctor gibi düşünmeye sevk etti a dostlar. dün çalışırken konuştuğumuz bir konu hakkında düşünürken, bambaşka birşey geldi aklıma da onu yazayim dedim buraya. şöyle birşeyden  bahsettik aslında: normlar arası hiyerarşi. tabi tam olarak bu değil ama kategori kategori çeşitli kurallardan bahsettik dün. eve gidip de bunun hakkında düşününce yıllar öncesinin bir başka dizi anısı geldi aklıma. oysa ne alakası var normlar hiyerarşisiyle öyle değil mi? ama yook, doctor's way of thinking it is. alakalı da olmasa alakalı ve circular bir timey wimey olaylar zinciri.

kategorilerden bahsettim. ne demişti illyria angel'dayken, hani spike ile angel yardıranzi onun üstüne saldırıp kendisi tarafından geri püskürtüldüğünde üstelik görüntüsü de o minnoş fred'ken?

"unimpressive."

şaka değil, sonunda da nokta var evet. net. duygusuz. to the point. işte böyle bir kategori geldi aklıma dün. bir de ne vardır?

"unsatisfied."

yarebbim unimpressive olmanın 'normlar hiyerarşisi'nde daha ezici bir üstünlük sağladığına karar verdim. en nihayetinde beklediğin şeyi alamamak ayrı, beklediğinin hiiç orada olmaması apayrı. tabii durumdan duruma subject to discussion. ama ilk bakışta, illyria'nın "losers" "unqualified" vb bir söz söylemesindense bu kelimeyi seçmesi epic win. hem illyria, hem angel dizisi, hem de jossverse aşkına.