08 Mayıs 2014

[Once Upon a Time S3E20.]

emma, you had one job! başka da birşey demiyorum ya! pes! snow'un doğumunun başlaması ile birlikte herkes hastanenin etrafını sardı ve snow'u koruma altına aldı. emma bir protection spell yaptı ve herkes bu büyüye inandı. ulen regina bile güçlü duracağına inandı. ama ne oldu, emma hook'un ölmesine göz yumamayacağı için ona suni teneffüs yaparaktan, tüm sihrini kaybetti. buraya kadar bir itirazım yok. elbette hook ölsün istemedim. ama emma, bre emma, behey emma, aç bir telefon söyle be! zelena'nın yardırarak bastığı hastanede yeni doğan bebeğe ulaşması 30 saniyesini almadı senin sayende. bari söyle be emma! have some respect yani. üstelik tüm bu esnada regina'cığım yine duvarlara filan çarpıldı, ayrıca sinirlendim efenim. neyse devam edelim.

charming'in cesareti, rumpel'ın aklı, bebeğin innocence'ı ve artık neyi sembolize ettiğini unutmuş olduğum regina'nın kalbini dört köşeye koyan zelena büyüyü patlattı. bu esnada ne oluyordu? tabii ki tüm ihale regina'nın üzerine kalmaktaydı. regina'cığım white magic ile (LEO!) yine herkesin kıçını kurtaracak kişi oldu a dostlar! önce kendisi de inanmadı ama henry'nin filan gazıyla bu işe girişti vallahi. bilimum arbede içinde o kalbini aldı, millet bebişi aldı filan, huzura erdik. zira zelena'nın kolyesini kapmaları sayesinde onun da büyüsü kalmadı. ama çok afedersin hayatının en büyük mallığını yapan rumpel (açıkçası belle'e yalan söylüyor olman filan beni hiç şaşırtmadı. o kadar saf/şapşal bir adam olmadığını biliyoruz. üstelik oğlunun ölümüne sebep olan bu kadını belle hatrına da olsa öldürmekten vazgeçeceğine inanmak için bizim salak olmamız lazım zannımca.) zelena'nın bir çeşit dracula büyüsü sayesinde yeniden kolyesine dönmesine sebep oldu. yeşil dumanlar filan derken derken, kadın yine tam gaz büyülerine devam etti ve fragmanda gördüğümüz kadarıyla yeni bir portal açtı. 

bu noktadan sonra haydi hayırlısı diyorum öncelikle. ama emma'nın halen nyc'e gitme hayallerine filan götümle güüyorum çok afedersin. ya emma, henry herşeyi hatırlamış, tüm ailesi orada, zaten ömrü boyunca da orda yaşamış alternatif hayatı nyc'de senin ne şekilde aldığın belirli olmayan penthouse'da geçmiş. bu çocuk dönmek ister mi sence? bence bu gazla henry masal dünyasına bile döner de nyc biraz uzak bir ihtimal. ama en nihayetinde evli evine köylü köyüne olursa belki o zaman döner. 

ikinci yorumum ise, hook cephesinden geliyor. adam verem oldu olacak. yazık teşekkür etti emma'ya ölmesine izin vermediği için. neyse ki şu dudaklarım lanetli geyiği çok devam etmedi de, artık en azından şu çifti bir arada görebileceğiz. gerçi anasına bak kızını al misali, emma da snow gibi mıymışlıkta birinciliğe oynarsa, bunların öpüşmesi 5. sezonu bulur, bak buraya yazıyorum.

regina cephesine ilişkin de bir yorumum olacak elbet. kadının yetenekleri bitmiyor tükenmiyor. he kara büyü yapabiliyor, hemi de artık white magic (LEO!) yapabiliyor ulan! valla çok mighty bir cadısın vesselam, saygım sonsuz. dediğim gibi, robin'le mutlu olmanı bekliyor, allah nazarlardan saklasın diyorum.

artık haftaya iki saatlik sezon finalinde buluşacağız sayın seyirciler. accayip heyecanlıyım. her bölüm daha da heyecanlanan bu dizi, bakalım öteki sezon için nasıl bir hikaye ucu açacak meraktan çatlıyorum. üstelik çocukluğumda okuduğum onca masala rağmen, aklıma hiçbir yer gelmiyor! ne olacak yareppim antik yunanda herkülle kanka mı olacaksınız nedir yani! 

dediğim gibi, heyecanın doruk noktasında, haftaya yayınlanacak olan iki saatlik sezon finalinden sonra görüşmek dileğiyle.